ALTERNATIEVE STOOMOPWEKKING - BIOMASSA EN GROENE STOOM

Datum: donderdag 24 mei 2018

Studiedag 'Groene Stoom' 
Alternatieve manier van Energie en Stoom opwekken met behulp van biomassa brandstoffen
 

Datum: 24 mei 2018
Aanvang : 08.30 uur
Locatie : Hotel Waanders Staphorst & Brouwer Biomassacentrale Balkbrug 

In het licht van het Kyoto Protocol, de Energieakkoorden van Parijs en het huidige overheidsbeleid inzake energiebespraking, reductie van CO2 uitstoot en het sterk terugdringen van de industriele aardgasverbruik gaan we tijdens deze studiedag alle aspecten en alternatieven van het opwekken van stoom zonder het gebruik van aardgas nader bekijken. Alternatieve energiebronnen voor aardgas zijn niet alleen interessant, maar zelfs noodzakelijk.

Op 24 mei 2018 heeft het Stoomplatform een studiedag georganiseerd waarin de technische (on)mogelijkheden en ondersteuningsmaatregelen van de overheid zijn besproken naast de visie van onze onverheid. 'Hoe gaan we de Nederlandse industrie begeleiden in de omschakeling van aardgas naar alternatieve energiebronnen voor energie- en stoomopwekking.' 

Veel biomassaprojecten zijn reeds succesvol operationeel en worden door de diverse sprekers gepresenteerd. Als sluitstuk van de dag is er een bezoek gebracht aan de nieuwe biomassa WKK installatie van Brouwer in Balkbrug. In deze installatie wordt snoeihout omgezet in groene stoom en groene stroom. Een deel van de opgewekte stoom wordt aan de buurman FrieslandCampina geleverd. 

De sprekers waren Sander Peeters van RVO, Kees de Greef van ETS, Marc van Bemmel van WES en Herman Klein Teeselink van HoSt.  

Voor leden zijn de presentaties van deze studiedag beschikbaar (nadat u bent ingelogd). INLOGGEN VOOR HET COMPLETE ARTIKEL

 
Wachtwoord vergeten?
 
 
Inloggen
REACTIES


Lees hieronder de reacties op bovenstaand artikel of reageer zelf.

Nog geen reacties geplaatst op dit artikel.

REAGEER OP DIT ARTIKEL


Naam
E-mailadres
Uw reactie

Plaats uw reactieOVERZICHT