SEMINAR BIO STOOM VOOR DE INDUSTRIE

Nieuwe ontwikkelingen in (bio) stoom voor de industrie

Dag: Donderdag 11 oktober
Tijd: 10.30 - 12.15 uur
Locatie: Industrie Theater - Tijdens Industrial Heat+Power 

Programma

In het licht van het Kyoto Protocol, de Energieakkoorden van Parijs en het huidige overheidsbeleid inzake energiebesparing, reductie van CO2 uitstoot en het sterk terugdringen van de industriële aardgasverbruik gaan we tijdens dit minicongres een aantal aspecten en alternatieven van het opwekken van stoom zonder het gebruik van aardgas nader bekijken. Alternatieve energiebronnen voor aardgas zijn niet alleen interessant, maar zelfs noodzakelijk.

Het Stoomplatform organiseert op de Industrial Heat & Power een minicongres waarin de technische (on)mogelijkheden en ondersteuningsmaatregelen van de overheid worden besproken naast de visie van onze overheid. 'Hoe gaan we de Nederlandse industrie begeleiden in de omschakeling van aardgas naar alternatieve energiebronnen voor energie- en stoomopwekking.’ Veel biomassaprojecten zijn reeds succesvol operationeel en enkele worden nader belicht.

Nederland zal de komende jaren van het gas af gaan. Voor de industrie betekent dit dat het laag calorische gas zal worden vervangen door het hoog calorische gas. Dit vergt allerlei aanpassingen voor de ketelbranders welke we benoemen tijden het minicongres.

Sprekers
  • Introductie 'Op stoom met het klimaatakkoord' - Berry van Nunen, voorzitter Stoomplatform
  • Alternatieve (bio)brandstoffen voor stoom - Kees de Greef, ETS
  • Industriële brander ontwikkelingen voor hoog calorisch gas - Wim Cardol, Sales Manager, Monarch
  • Het belang van verduurzamen, praktijkvoorbeelden en subsidiemogelijkheden - Sander Peeters en Joyce de Wit, RVO, Team Duurzame Energie Grootschalig

Wenst u meer informatie over het Stoomplatform, bezoek onze stand in Hal 2 stand B028.

Registreer hier uw gratis entreekaarten t/m 8 oktober

Graag tot ziens
REACTIES


Lees hieronder de reacties op bovenstaand artikel of reageer zelf.

Nog geen reacties geplaatst op dit artikel.

REAGEER OP DIT ARTIKEL


Naam
E-mailadres
Uw reactie

Plaats uw reactie