ONAFHANKELIJK

Het stoomplatform is een onafhankelijke branchevereniging. Bij de uitvoering van alle handelingen die door of namens het Stoomplatform worden verricht, wordt te allen tijde volledige onafhankelijkheid óf transparantie in acht genomen.
Dit betekent dat er geen commerciële belangen worden gediend van de bestuursleden. Door de transparante werkwijze is bekend door wie informatie wordt gevraagd en verstrekt. Onafhankelijkheid en transparantie worden als volgt gegarandeerd:

  • Elk lid (bedrijf, instelling of privé-persoon), ongeacht het aantal deelnemers per lid, kan één stem uitbrengen in de algemene ledenvergadering
  • Door de transparante werkwijze worden motieven duidelijk. Van iedereen die een kennisvraag heeft òf kennis inbrengt, wordt de naam en bedrijfsnaam vermeld. Dat geldt voor de publicaties en alle andere activiteiten, zoals presentaties of workshops op de themadagen.
  • De publicaties worden verzameld en/of opgesteld door de commissie kenniscentrum. Vóór het uitbrengen van de publicaties worden de teksten door de commissie communicatie én door het dagelijks bestuur gecontroleerd en geaccordeerd op onafhankelijkheid en inhoud.
  • Door het Stoomplatform worden geen donaties of schenkingen geaccepteerd.