ENERGIEAGENDA: STAPSGEWIJS NAAR DUURZAME ENERGIE

Aanvulling op de Energieagenda, de Rijksoverheid stimuleert duurzame energie. 

In een eerder artikel hebben we voor u de Energieagenda opgezocht. Nu wordt de agenda stapsgewijs ingevoerd.
Waar bevinden we ons. 

Hier de link voor meer informatie: RVO duurzame energie. Alle gemaakte afspraken op een rij. 


De Rijksoverheid wil in 2050 bijna geen uitstoot meer van broeikasgassen zoals CO2. In het Energieakkoord staan afspraken over het aandeel duurzame energie in 2023. In de Energieagenda staan de afspraken tot 2050.

CO2 is het belangrijkste broeikasgas. Broeikasgassen houden zonnewarmte vast op aarde. Als er te veel broeikasgassen in de lucht komen, verandert het klimaat. Beperken van de uitstoot kan door energie te beparen of energie duurzamer te maken.

Een CO2-arme energievoorziening in 2050 die veilig, betrouwbaar en betaalbaar is. Dat is waar de Rijksoverheid in Nederland naartoe werkt. CO2-arme energiebronnen zijn: zonne-energie; windenergie op land; windenergie op zee; bio-energie; aardwarmte;
en waterkracht.

Wat betekent dit allemaal voor de industrie? Welke technieken en (on)mogelijkheden komen we tegen bij uw (stoom)installatie? Hoe werken deze technieken? Allemaal vraagstukken waar de branchevereniging Stoomplatform u over kan informeren of via het Kenniscentrum of via de Studiedagen en andere evenementen.


REACTIES


Lees hieronder de reacties op bovenstaand artikel of reageer zelf.

Nog geen reacties geplaatst op dit artikel.

REAGEER OP DIT ARTIKEL


Naam
E-mailadres
Uw reactie

Plaats uw reactie